En utmaning.
Fem Klassiker.

1 Juni – 30 September

Varmt välkommen! Och starkt jobbat av dig att ta dig an vår utmaning. Nedan finns instruktioner och råd som vi rekommenderar att du tar del av innan du påbörjar ditt långa, svettiga och otroligt underbara äventyr.

Instruktioner

Innan du startar

 • Läs igenom bankartan och instruktionerna noga inför varje lopp.
 • Du kan ta banorna i valfri ordning.
 • Banorna är lagda så att det ska vara så enkelt som möjligt att hitta men varje runda har några partier där kartan kan komma väl till pass. Ha gärna kartan tillgänglig när du springer/promenerar som stöd om du blir osäker på något vägval.
  GPX-filer för varje runda finns även under respektive bana. För den som inte har en avancerad löparklocka men ändå vill ha filerna som stöd vill vi tipsa om appen GPX viewer som kostnadsfritt går att ladda ner i App Store.
 • Skulle du vid något ställe råka ta en omväg är det ingen fara så länge du tar dig runt hela rundan.

under loppen

 • Glöm inte att sätt på klockan när du startar och stänga av när du når mål.
 • Var försiktig vid vägövergångar och se upp för såväl bil som cykeltrafik på de få ställen där dessa kan förekomma. Safety First!
 • På några av banorna förekommer det trappor och/eller tekniska partier. Ta det lugnt så att du inte riskerar att ramla. Deltagande sker under eget ansvar.
 • Se till att du fyllt på med vätska och energi innan du ger dig ut och ha gärna med en vattenflaska om det är varmt väder.

Efter loppen

 • Efter varje dellopp så registrerar du ditt resultat på genom att anmäla/registrera dig på varje dellopp. Vidimera gärna resultatet genom att länka till rundan i Strava, Garmin eller liknande.
 • När du har klarat hela utmaningen kan du ladda ner din utmärkelse/badge här:
  Guld – om du genomfört på en dag
  Silver – om du genomfört på en vecka
  Brons – om du genomfört under längre tid
 • Beställ din t-shirt för hemleverans genom att fylla i din information, när du klarat hela utmaningen (kostar inget extra). Tröjan går att beställa från 1 juli – 15 november.

Covid-19

 • Vi hoppas och förväntar oss att du som genomför utmaningen följer de allmänna råd och rekommendationer för att minska spridningen av covid-19. Besök Folkhälsomyndigheten för mer information.

#MALMöFIVE

Här är utmärkelser (eller "badges") som du kan dela med dig redan nu, och när du nått de olika delmomenten i utmaningen. Visa upp din process på Instagram eller Facebook och inspirera andra till att delta i utmaningen! Glöm inte att tagga inlägget med #MALMÖFIVE.

Klicka på bilderna för att få upp dem i originalstorlek (i högsta kvalitet) och spara sedan ner dom till din mobil, dator eller platta.

OBS! De exklusiva utmärkelserna för guld, silver eller brons hittar du ovan under sektionen "Efter loppet".

Hämta Utmärkelser

Vanliga frågor

Vad gäller för Guld, Silver och Brons?
Var startar rundorna?
Blir jag diskvalificerad om jag tar fel väg?
Hur gör jag för att registrera mina tider?
Hur anmäler man ett lag?
När får jag min medalj?
Hur gör jag för att vara med och tävla om priser?
Har ni företagspaket?
Kan jag genomföra utmaningen med barnvagn?
To top of page